KÄYTTÖOHJEITA "RENTOUDU" CD-LEVYN KÄYTTÄJÄLLE

 

MIHIN "RENTOUDU" CD-LEVYÄ VOI KÄYTTÄÄ

"Rentoudu" CD-levy sopii käytettäväksi suorituskyvyn ja hyvinvoinnin lisäämiseen mitä erilaisemmissa yhteyksissä. Kokemuksemme mukaan lähes kaikki ihmiset voivat hyödyntää rentoumisen myönteisiä vaikutuksia. Rentoutumisohjelma sopii myöskin ihmisille, jotka joutuvat poikkeuksellisen stressin tai suorituspaineen alaisiksi. Monet urheilijat, taiteilijat ja vaativaa työtä tekevät ihmiset käyttävät menestyksellisesti rentoutumis-äänitettä.

Vaikka "Rentoudu"-levy on käytössä myös lukemattomissa kuntoutus- ja muissa hoitolaitoksissa sekä urheilupaikoilla, niin valtaosa tuhansista "Rentoudu"-äänitteen käyttäjistä tekevät harjoitukset kotonaan.

Jos Sinulla on jokin pitkäaikaissairaus, on hyvä keskustella lääkärisi tai terapeuttisi kanssa ennen harjoitusten aloittamista. Tämä koskee erityisesti mielenterveysalueen sairauksia, joissa on lääkehoito.

 

"RENTOUDU" CD-LEVYN SISÄLTÖ

Levyn ohjelma sisältää rentoutumisharjoituksen, jonka lomaan on sijoitettu suggestioita. Sana "suggestio" tarkoittaa vaikuttamista alitajuiseen mieleen. Rentoutuminen on tyypiltään ns. autogeeninen rentoutusharjoitus, jota asiantuntijat pitävät parhaana rentoutumistekniikkana.

Suggestiot, autogeenisen rentoutuksen jälkeen ennen virkistystä, ovat luonteeltaan ns. "minää vahvistavia" suggestioita. Niiden on tarkoitus vaikuttaa piilotajuntaan siten, että "minäkuva vahvistuu", itseluottamus alkaa lisääntyä ja keskittymiskyky parantua.

Lopuksi levyllä on virkistys-osuus. Joillekin ihmisille saataa jäädä hetkeksi rentoutumisen jälkeen hieman raukea olo huolimatta ohjelman tehokkaasta virkistysosuudesta. Se menee kuitenkin yleensä nopeasti ohi. Rentoutumisen jälkeinen virkistyminen on jossain määrin yksilöllistä ja voi vaihdella samalla henkilöllä riipuen väsymyksestä tai muista tekijöistä.

 

"RENTOUDU" CD-LEVYN KÄYTTÖ

CD levyn avulla rentoutumiseen tarvitaan CD levyjä soittava soitin. Stereolaite tai CD-soittimella varustettu matkaradio sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Varaa rentoutumiseen aikaan niin että saat olla rauhassa n. 20 minuuttia. Voit käyttää kuulokkeita tai kuunnella kaiuttimen kautta. Ota mukava asento joko istuen nojatuolissa tai selälläsi maaten. Kokeile mikä sopii Sinulle parhaiten. Jos rentoutumisen aikana tapahtuu jotain odottamatonta, joka vaatii puuttumistasi asioihin, avaamalla silmäsi olet heti täysin toimintakykyinen. Jos toistuvasti nukahdat rentoutumisharjoituksen aikana, valitse toinen paikka ja asento tai toinen ajankohta harjoitukseen.

Rentoutua voit milloin tahansa, kun Sinulla on siihen aikaa. Aamu, päivä tai ilta sopivat hyvin. On hyvä tehdä säännöllinen harjoitusohjelma rentoutumiseen. Sen avulla pidät henkistä kuntoasi, suorituskykyäsi ja stressin hallintakykyäsi hyvänä. Lisäksi voit tehdä rentoutusharjoituksen levyn avulla tilapäisen tarpeen tullen, esim. ennen tärkeää tilannetta tai erityistä painetta aiheuttavassa tilanteessa.

 

MITEN USEIN ON SYYTÄ HARJOITELLA RENTOUTUMISTA

Aluksi on tehdä harjoitus päivittäin. Päivittäisten harjoituksen myötä rentoutuminen vakiintuu. Opit olemaan rennompi ja suorituskykyisempi. Suggestioiden toistuessa mieli alkaa yhä paremmin ja paremmin hyväksyä uusia asioita. Opit, että rentoutuminen on hauskaa ja helppoa. Jatkossa olisi hyvä rentoutua muutaman kerran viikossa. Jokainen oppii oman rytminsä ja tapansa tässä suhteessa. Rentoutumista voi harjoitella hiukan enemmän, silloin kun tuntuu tarpeelliselta. Näin tehden vältät etukäteen ongelmia.

On huomattava, että rentoutuminen voi eri kerroilla tuntua erilaiselta, joskus syvemmältä ja joskus pinnallisemmalta. Siihen ei tarvitse kiinnittää erityistä huomiota.


Takaisin