KÄYTTÖOHJEITA "RENTOUDU-luontevaan esiintymiseen" CD-LEVYN KÄYTTÄJÄLLE

 

"RENTOUDU-luontevaan esiintymiseen" CD-LEVYN KÄYTTÖ

CD levyn avulla rentoutumiseen tarvitaan CD levyjä soittava soitin. Stereolaite tai CD-soittimella varustettu matkaradio sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Varaa rentoutumiseen aikaan niin, että saat olla rauhassa n. 20 minuuttia. Voit käyttää kuulokkeita tai kuunnella kaiuttimen kautta. Ota mukava asento joko istuen nojatuolissa tai selälläsi maaten. Kokeile mikä sopii Sinulle parhaiten. Jos rentoutumisen aikana tapahtuu jotain odottamatonta, joka vaatii puuttumistasi asioihin, avaamalla silmäsi olet heti täysin toimintakykyinen. Jos toistuvasti nukahdat rentoutumisharjoituksen aikana, valitse toinen paikka ja asento tai toinen ajankohta harjoitukseen

.

MIKSI ESIINTYMINEN EI AINA OLE NIIN LUONTEVAA KUIN PITÄISI

Se, että toisten ihmisten esiintyminen ei ole yhtä luontevaa kuin toisten, ei varmaankaan johdu sattumasta. Elämän aikana saatu esiintymiskokemus on yksi tekijä tässä suhteessa. Toisilla on myönteisiä kokemuksia, toisille taas kokemusta on tullut vähemmän. Joillakin kokemukset saattavat olla kielteisiä, vaikkapa joku lapsuuden aikainen hankala esiintymistilanne on voinut vaikuttaa siten, että henkilö on alkanut karttaa esiintymistilanteita. Myös minäkuva ja itseluottamus on eri ihmisillä erilainen. Monilla ihmisillä on jo lapsuudesta peräisin olevia alemmuuden tunteita, jotka tiedostamattoman mielen kautta voivat vaikuttaa koko elämään ja nimenomaan kanssakäymiseen toisten ihmisten kanssa ja sen kautta myös esiintymistilanteisiin. Näihin kaikkiin asioihin voi vaikuttaa.

 

MITEN ESIINTYMINEN ALKAA MUUTTUA LUONTEVAMMAKSI

Tällä levyllä käytetään alitajuista suggestiovaikutusta rentoutumisen yhteydessä. Suggestio-sana tarkoittaa juuri vaikuttamista tiedostamattomaan mieleen eli alitajuntaan. Levyllä on suggestioita, jotka vaikuttavat ns. minäkuvaan itseluottamusta ja itsevarmuutta lisäävästi. Tämä on yleensä välttämätön lähtökohta edistymiseen esiintymiskyvyssä. Vaikka itseluottamuksen puute ei olisikaan tiedostettu, näkyy itsensä arvostaminen ja hyvä minäkuvä aina ulospäin. Lisäksi levyllä on suoraan ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja esiintymiseen liittyviä suggestioita. Tämän lisäksi on mielikuvaharjoituksia.

 

OHJEITA MIELIKUVAHARJOITTELUUN

Mielikuvaharjoittelulla tarkoitetaan asioiden kuvittelemista mielessä niinkuin niiden pitää olla. Urheilussa käytetään tätä tekniikkaa hyvin yleisesti. Hyvät esiintyjät hallitsevat yleensä mielikuvaharjoittelun. Ennen tärkeää tilaisuutta niin urheilijat kuin esiintyjätkin käyvät läpi tämän tilaisuuden siten, kun sen omasta mielestä pitää mennä. Tämä muodostaa mielessä käyttäytymismallin, joka pyrkii toteutumaan käytännössä.

Levyllä on ennen mielikuvaharjoitusta ohje siitä, miten on hyvä tehdä harjoitus. Pyrit alusta asti kuvittelemaan asiat mielessäsi elävästi, mahdollisimman toden tuntuisesti. Harjoittelemalla opit kerta kerralta tekemään tämän yhä paremmin ja paremmin. harjoitus johtaa tässäkin asiassa hyvään tulokseen. Ei pidä välittää, jos ensimmäisillä kerroilla et ehkä ole tyytyväinen harjoitukseesi, opit nopeasti ja jo vähäinenkin harjoittelu alkaa näkyä elämässäsi parantuneena suorituksena.

 

MITEN USEIN ON SYYTÄ HARJOITELLA "RENTOUDU luontevaan esiintymiseen" CD-LEVYN AVULLA.

Aluksi on tehdä harjoitus päivittäin. Päivittäisten harjoituksen myötä rentoutuminen vakiintuu. Opit olemaan rennompi. Suggestioiden toistuessa mieli alkaa yhä paremmin ja paremmin hyväksyä uutta käyttäytymistä. Mielikuvaharjoitukset muuttuvat helpommiksi. Opit, että harjoittelu on hauskaa ja helppoa. Jatkossa olisi hyvä rentoutua muutaman kerran viikossa, kuitenkin aina ennen esiintymistilannetta. Harjoitus on hyvä tehdä esiintymistilannetta edeltävänä päivänä, jos mahdollista. Jokainen oppii oman rytminsä ja tapansa tässä suhteessa. Rentoutumista voi harjoitella hiukan enemmän, kuin tuntuu tarpeelliselta. Näin on hyvä tehdä etenkin ennen tilanteita, jotka ovat tuntuneet Sinusta vaikeilta. Näin tehden vältät etukäteen ongelmia.

On huomattava, että rentoutuminen voi eri kerroilla tuntua erilaiselta, joskus syvemmältä ja joskus pinnallisemmalta. Siihen ei tarvitse kiinnittää erityistä huomiota.


Takaisin